“Nu laat U, Heer, uw dienaar in vrede heengaan,

zoals U hebt beloofd. (Lucas 2.29)

 Op zaterdag 25 april 2020 is in het verpleeghuis De Martinushof te Twello van ons heengegaan onze medebroeder, lid van de Confederatie van de Nederlandse en Vlaamse provincie van de Priesters van het Heilig Hart van Jezus,

 

PATER JOHANNES GERARDUS PEETERS SCJ

 

geboren op 6 oktober 1932 te Hees-Nijmegen 

geprofest op 8 september 1954 te Asten

priester gewijd op 16 juli 1961 te Nijmegen

 

De eerste benoeming van Jan als pater was in 1963 in Helmond: in Christus Koning als recruteur voor broederkandidaten en  later als prefect van de seminarieleerlingen. In 1966 werd hij directeur van het broederjuvenaat in Heer. Deze functies waren in de roerige tijd dat onze opleidingshuizen gesloten werden bij gebrek aan kandidaten. Hij deed ook ervaring op als docent Catechese o.a. in Maastricht. In 1972 ging Jan naar Amsterdam als parochiepastor en weer als godsdienstleraar nu in Zaandam. Zeven jaar later verhuisde hij naar Helmond: als rector van de regionale communiteit en ook weer als leraar, nu in Apeldoorn. In 1986 werd Jan pastor in Twello, waar hij de rest van zijn leven is blijven wonen. Hij was heel gezien als een toegewijd en creatief zielzorger. Naast Twello nam hij ook het pastoraat waar in omliggende plaatsen en was van 1988 tot 1994 tevens deken van Apeldoorn. Vanwege zijn afnemende gezondheid kreeg hij in 2004 eervol ontslag. In Twello nam men de zorg voor hem op zich. Met de congregatie onderhield Jan de band via onze kloosters in Nijmegen: eerst Jonkerbos en daarna Sint Jozef.

 

Gedenken wij pater Jan Peeters in onze gebeden.

 

We nemen afscheid van pater Jan Peeters op 2 mei 2020 om 11:00 uur op de begraafplaats Jonkerbos Nijmegen. Tot ons verdriet zal de begrafenis in besloten kring plaats moeten vinden in verband met de aangescherpte maatregelen rondom het coronavirus. Wanneer het weer mogelijk is zal een herdenkingsdienst volgen.

 Mede namens de familie

J.F. de Rooij SCJ. Provinciaal Overste

Provincialaat SCJ                                               

Postbus 4609, 4803 EP Breda