Nadat wij elkaar, en hierbij ook u, een zalig nieuwjaar hadden gewenst, begonnen we aan onze eerste vergadering in 2019.

Om maar vrolijk te beginnen: we hebben het nogmaals gehad over de kerkhoven. Er moet nog het nodige aan werk verzet worden, maar de grote lijnen van het begraafplaatsen-beleid beginnen zich af te tekenen. Op de eerstkomende Provincieraad hoort u over de stand van zaken.

Voor Asten raken de zaken in een stroomversnelling. De laatste bewoners gaan rond 22 januari over naar Teteringen. De zondag ervoor is er nog een afscheidsviering in de grote kerk van Asten, om 11.00 uur. U kunt dan ook ons klooster bezoeken; wel graag uzelf aanmelden! Natuurlijk is het een hele operatie om een kloostergebouw ‘leeg’ op te leveren. Zowel bij de verhuizing als bij de oplevering leveren de mensen die bij ons in dienst zijn onnoemelijk veel en waardevolle arbeid. Daar zijn we dan ook erg dankbaar voor.

We zijn natuurlijk ook dankbaar voor het nieuwe jaar. Wie weet wat we tegemoet mogen zien. Maar in alles mogen we ook de aanwezigheid van de levende Heer vermoeden.

 

Een gezegend 2019 van Wilbert Bekedam