Na ons openingsgebed – met het thema ‘St. Jozef’, het was immers 1 mei – en de gedachtenis van onze overledene, het was er deze keer maar één, togen wij op de dag van de arbeid eraan. (Dit is een moeilijk grapje!)

Allereerst memoreerde onze provinciaal het 50-jarig priesterjubileum van p. Christ van den Eijnden. Een mooie, warme en moderne viering. We hoorden ook van de vergadering in Neustadt, waar de vice-provinciaal en p. Halters aan deelgenomen hebben. Men was blij met hun komst en ervoer daarin iets van het samen SCJ in Europa zijn.

Onze econoom heeft twee maal € 7.500,- (van de Vlaamse en de Nederlandse provincie samen dus   € 15.000,-) overgemaakt naar mgr. Claudio Dalla Zuanna scj, bisschop van Beira, in het door orkanen getroffen Mozambique. Ook de communiteit uit Teteringen heeft een bijdrage geleverd. Verder kon de econoom melden dat het onderhoud van de begraafplaats in Asten op een oor na geregeld was. Ook ons huis in Maastricht zal spoedig verkocht worden.

Tenslotte zijn we bezig geweest met de begraafplaatsen. Er moet nog het nodige gedaan en geregeld worden, maar we zijn goed op weg.

Redelijk op tijd gingen ook wij weer goed op weg naar huis.

Ik wens u allen wat warmere lentedagen toe dan die van vandaag!

 

Groet, Wilbert