Confederatie van de Vlaamse en Nederlandse Provincie  "Dehonianen"

SCJ logo
Het internationaal vormingscentrum te Brussel

Sinds 1991 is in het klooster van de Eugène Cattoirstraat te Brussel het Internationaal Vormingscentrum scj gehuisvest. Tot 31 augustus 2007 deelde het Centrum de woning met de Missieprocuur van Congo. Nu de Missieprocuur opgeheven is neemt het Centrum het volledige beheer over van dit historische huis van de Congregatie.

Een historisch huis omdat onze Stichter pater Leo Dehon daar vanaf 1903 zijn intrek nam. Hij overleed er op 12 augustus 1925. Zijn bureau en slaapkamer zijn nog steeds te bezichtigen.

Sedert 1 september 2007 heeft de communiteit van het Centrum een nieuwe overste: pater André Conrath. In 2014 is hij opgevolgd door pater Francois Kuchta. De communiteit telt zeven leden onder wie een vertegenwoordiger van de Congolese provincie. Het Centrum is in principe verantwoordelijk voor de initiële vorming van kandidaten uit de Confederatie Vlaanderen-Nederland en uit de provincie Europe francophone. Deze provincies lagen aan de basis van de oprichting van het Centrum.

Medebroeders uit de Congregatie die na hun priesterwijding hun vorming wensen verder te zetten zijn van harte welkom. Zij kunnen terecht in de universiteit van Leuven of van Louvain-la-Neuve. In Brussel biedt het bekende instituut Lumen Vitae nascholingscursussen aan van drie maanden, zes maanden, een jaar of twee jaar.
Naast deze vormingsopdracht staat de communiteit open voor het onthaal van verschillende katholieke gemeenschappen van buitenlandse oorsprong.

In 2017 zijn de zorg om het centrum en het gebouw overgedragen naar de Europe-Francophone Provincie.Voor verdere inlichtingen:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (met betrekking tot de studies)
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (algemeen)

Terug naar boven